Inred ett barnrum

Att inreda ett rum till sitt barn är ett projekt som känns väldigt roligt för de flesta föräldrarna. Här får man låta kreativiteten gå lös och försöka hitta inspirerande och roliga saker som kan uppskattas utav ditt barn. Inredningen i ett barnrum kan under åren behöva förändras, i takt med att barnet växer. De olika behoven kan förändras och då kräva andra typer av möbler eller kanske större modeller på vissa saker. Här är några olika exempel på detta.

Sängen är en utav de viktigaste möblerna och här gäller det att noggrant tänka över vilken modell man ska välja. Till en början använder många barn en spjälsäng, som sedan kan bytas ut mot en så kallad växa-säng, som växer i takt med att barnet blir större. Många av dagens spjälsängar har funktionen där du kan plocka bort ena långsidan och även sänka ner liggytan så att barnet kan använda sängen ända tills att den blivit för lång för den. Man kan också sätta in en fullstor säng direkt om man hellre vill det. Ett tips är då att fästa något slags skydd för sidan så att ett barn som tidigare inte är van vid en öppen säng inte råkar rulla ut ur sängen och ner på golvet. Vill man spara yta i rummet när barnet blir äldre kan man sätta in en loftsäng, som ger utrymme till annat undertill.

En möbel som kan passa mycket bra i ett barnrum i samband med att de börjar komma upp i skolåldern är ett skrivbord. Här kan barnet sitta och rita, samt göra sina läxor och annat. Det finns idag speciella skrivbord för barn som är i en något mindre modell än vanliga skrivbord. Till exempel är bordsskivan satt lägre ned, samtidigt som den i övrigt är anpassad för barnen i form av utseende, förvaringslösningar och annat. Komplettera även bordet med en stol som passar i höjd och som är bekväm att sitta vid. När barnet sedan blir större kan bordet bytas ut mot ett vanligt skrivbord om behovet fortfarande finns i rummet.

Också de färger som man valt att sätta upp på väggarna kan vara roliga att byta ut efter en tid. När barnet är äldre kan man inkludera dem i valet utav färg och liknande. Det är trots allt barnet som ska bo och trivas i rummet.